Dagen har ny publisher

Min stora förebild Daniel Grahn har nu lämnat Dagen som publisher och i hans ställe kommer Felicia Ferreira. Hon skriver sin första ledartext HÄR och jag tycker det ger gott hopp om tidningen och framtiden att både läsa det hon skriver och att höra vad mina gamla kollegor har fått för första intryck.

Jag mötte Felicia för hundra år sen när jag var ungredaktör på Dagen och hon hade samma jobb på Världen Idags föregångare Magazinet (För visst hette den fortfarande så då, jag tror det). Det var som att möta en mycket mer driven – och förmodligen mer journalistiskt kompetent – version av mig själv. Sedan dess har nog Felicias väg gått många krokar och raksträckor på olika vis som för alla av oss så skulle inte säga att jag vet nåt om henne alls. Men känner mig glad, nyfiken och peppad inför vad hon ska göra med sin nya position.

Dagen är en viktig tidning. Jag önskar att den kunde blir än bredare och att, till exempel, mitt sammanhang Equmeniakyrkan skulle börja ta till sig mer av vad man skriver för att bredda sin kunskap om kristenheten i Sverige. Dagen skulle kunna utnyttja sin plattform än bättre tror jag, vara än mer nyfiken åt flera håll, och bli än ännu viktiga opinionsbildare i svensk kristenhet. Jag tror Felicia kan vara en väldigt viktig spelare i den processen!