Ny bloggserie; Hej kyrkan!

För en tid sedan kom en dam i mina föräldrars ålder och berättade för mig att det inte var någon vits att försöka anpassa kyrkan för människor i min ålder. Det tjänade ingenting till. ”Ni vill ändå bara motionera”.

Det där triggade igång nåt i mig. Något som legat och pyrt ganska länge. Vad händer med kyrkan?! Hur ska vi relatera? Hur går vi vidare? För vem är den till egentligen? (Och borde jag börja motionera?)

Och så fastnar jag i tankar jag inte tar mig ur. Det där går i faser för mig. Ibland glider livet liksom på och jag hänger mest med. Och så ibland så finner jag mig själv i perioder då tankarna liksom mal. Konstruktivt emellanåt. Men så ibland kör jag fast. Ältar samma tankar om och om igen. Och kommer inte vidare.

Då behöver jag hjälp. Tack och lov finns gott om hjälp att få. Jag är omgiven av klokskap.

Det är dags för en ny bloggserie! Jag har gett den namnet ”Hej kyrkan!” och jag har bett ett gäng kloka människor skriva ner vad de ser som kyrkans största utmaning just nu. Är min generation körd? Vill vi bara annat? Hur når vi barnen om gudstjänsterna ska vara som de alltid varit? Går det att göra sig av med klyftan mellan det andliga och det samhällsansvariga?

Kyrkan. Församlingen. Familjen. Vilka vi är och vart vi ska. Vad är viktigast? Vart ska vi? Vad missar vi? Vad behöver vi höra och vart ska vi framåt?

Texterna har börjat trilla in och jag tänker publicera dem efter hand. Jag har inte bett bara människor jag nödvändigtvis håller med hela vägen – var och en får stå för sina åsikter – men jag har bett människor jag respekterar och gärna samtal med. Min förhoppning är att vi tillsammans kan dra igång ett samtal jag tycker mig sakna just nu. Det om vart vi ska. Överblicken och helikopterseendet.

Vill du vara med? Än finns det massa skrivutrymme kvar. Skriv en text och mejla mig den ihop med en bild och info om vem du är. Jag publicerar efter hand. Låt oss prata ihop oss. Se vart vi landar. Jag tror det här är viktigt. Galet viktigt.

Vad vill du?