Skriv under för barn som skickas till ett land de aldrig varit i!

Jag fick ett mejl från Emelie. Hon skriver så här:

Hej!

Jag är scout och i kåren har vi en flyktingfamilj som vi har varit i kontakt med under flera år. Föräldrarna har jobb, barnen går i skolan och jag har haft tre av barnen i scouterna under de senaste åren. Familjen har etablerat sig och barnen har tillbringat större delen av sin barndom här.

Nu hotas hela familjen av utvisning. Det här är otroligt tragiskt för familjen och för deras framtid.

I måndags den 16 september uppmärksammades situationen för familjen. TV4 var där och bevakade evenemanget. Där påbörjades göra en namninsamling som vi ska skicka till ansvariga på Migrationsverket.Det behöver inte vara såhär. Ingen väljer var de ska födas, därför borde alla kunna välja var de ska bo.

Jag lovade att försöka hjälpa till med namninsamlingen efter att ha läst på lite mer om fallet. Barnen har aldrig bott i det land de ska utvisas till. Jag fattar inte hur detta – än en gång och varje dag – kan få hända. Uppsala Nya Tidning har skrivit en artikel du kan läsa HÄR. TV4 har gjort ett reportage HÄR.

Familjen har ett viktigt möte om sin framtid på torsdag. Då ska de – tillsammans med advokat och vänner – lämna de namnunderskrifter som kommit in. Målet är minst 3000. Hjälp till du också och sprid gärna. Vi har gjort det förr och kan göra det igen – berätta att vi är många som inte ställer upp på vår nyckfulla och så ofta inhumana migrationspolitik!

Namninsamlingen – och fler pressklipp – hittar du HÄR.

  • Isabelle Hedander

    Låt dem stanna

    • JosefineA

      JA