Tonåring och förälder, vill du hjälpa mig?

Sitter och förbereder en föreläsning jag ska ha om ett tag som handlar om relationen mellan tonåringar och föräldrar. Skum grej, är ju inte tonårsföälder själv liksom, men har hållit i några sådana förr och verkar vara nåt på spåren som är användbart, tror jag. Har ju en del erfarenhet av att leda tonåringar om inte annat.

Kommer utgå från den HÄR grejen jag gjort förut. Vi kommer prata om frågor som hur man pratar om viktiga frågor hemma, hur man kommunicerar mellan tonåringar och föräldrar, vad kommunikation ÄR (kan verkligen alla de där timmarna vid datorn handla om giltiga relationer?) och så vidare. Du som är tonåring – hur vill du att dina föräldrar ska relatera till dig? Du som är förälder – vad drömmer du om i relationen till din tonåring?

Och – finns det något vist och bra sätt att tala om tro hemma? Hur gör ni i ert hem?

Hjälp mig gärna att tänka! På Torpkonferensen sker seminariet och jag hoppas på många goda samtal.