Nytt barnkörmaterial

Åh, vad stolt och glad jag är över min gamla hemförsamling. Och vad tacksam jag är att mina brorsbarn får växa upp i ett sammanhang med så mycket kreativitet, lust och möjligheter att bli tagen på allvar.

Nu släpper Immanuelskyrkan i Örebro ett nytt barnkörmaterial; ”Det handlar om att tro”. Nyskrivet material, en inspelad skiva med församlingens kids och ett körmaterial för andra som vill använda sångerna.

Så här skriver ledarna om saken;

Tro med lek och allvar och grymt sväng

”När man läser Bibeln kan det kännas omöjligt med allt det där som Jesus gjorde! Men det är det inte. Det är tro för mig!…”

Vi ville veta vad som hände sen, när de tre vise männen hade rest hem. Så vi letade i Bibeln efter fortsättningen på historien. Och då hände något häftigt! Texterna fick liv och väckte kreativiteten hos både barn och ledare. Tillsammans dramatiserade och illustrerade vi berättelserna, nya sånger föddes, och under våren 2012 började vi spela in dem i Immanuelskyrkans källare.
Tisdagskväll efter tisdagskväll stod barnen i IMK One piece envist med svettiga hörlurar, tätt intill varandra i en ring kring en massa mikrofoner och sjöng!

Det är bakgrunden till Det handlar om att TRO, en ny svängig skiva för barngruppen och barnkören. Skivan är en skön blandning av helt nya och tidigare oinspelade låtar för de lite äldre barnen.
Det handlar om att TRO finns också som nothäfte, med ett nytt tänk kring bibeltexter, sånger och drama. En mix som hjälper vuxna och barn att med lek och allvar berätta om Jesus, vem han är och vad han sa. Om det svåra med hans död, och det fantastiska med hans uppståndelse.

Söndag 17 mars är det releasefest för den nya skivan Det handlar om att TRO. Platsen är Immanuelskyrkan, Örebro. Tiden 11.00 i en gudstjänst för alla åldrar. Bakom skivan står IMK One piece, med barn mellan 7 och 12 år. De medverkar i festgudstjänsten tillsammans med alla ledare och musiker.
Arbetet med skivan har skett på helt ideell basis, med låtskrivare, musiker, fotograf och layoutare. Musikaliska ledare är Karolina Cederqvist samt Pelle Ankarberg, som också har spelat in och mixat skivan. Övriga musiker är Martin Ahlbäck, Håkan Cederqvist, Samuel Olofsson, Magnus Strandberg och Jonas Kahnberg.

Jesus är mer än en gullig bebis. Han vill leva tillsammans med oss, med lek och allvar, sprallighet och djup. Och Han är på riktigt! Det är det vi vill berätta.

Bra va? Är du i Örebro den 17 mars så passa på att gå dit och lyssna!
Och en sak till jag gillar med Immanuel. Min stora kritik mot min egen uppväxt i den församlingen har varit att precis allt kretsade runt musik. Och som en som inte gillade att sjunga blev det svårt liksom. Min upplevelse nu är att man faktiskt har hittat många fler uttryckssätt. Det här är en grej, som man gör sjukt bra (hur många barn får göra en skiva med Carolas kapellmästare, liksom) och jag älskar att alla talangfulla musiker lägger så mycket tid i sin hemförsamling, man är inte tuffare för att man kan livnära sig på musiken liksom. Men man har en massa andra spår också, man måste inte tycka att just musiken är superrolig. Och det gör det så mycket enklare att fira musiken. Min upplevelse är att man – mycket bättre än när jag var liten – ser varje barn för sig, med sina gåvor och talanger. Bra grej.
Nu ser jag fram emot att lyssna in mig på detta! Och är du körledare och intresserad av sångerna – eller bara har barn och vill ha skivan – kolla HÄR!
YouTube Preview Image