Krämar ur det sista

Har några intensiva och omväxlande dagar kvar innan jag… inte ska jobba mer på ett tag. Passar på att maxa lite. Imorgon ska jag köra fyra timmar improteater med ett gäng anställda på Samsung. Länge sen jag körde en sån workshop, kan gå hur som helst…

Lördag ska jag köra två timmars ledarskapsundervisning i fina Örbyhus. Måndag – tisdag ska jag köra lite projektledarskap med Örebro Folkhögskolas fritidsledarelever och sen min absoluta favvoföreläsning – den om ”kristen musik” med Götabros bibelskoleelever. Sen. Sen är det stopp.

Går dock runt och grämer mig över att jag – lite i sista stund – hoppat av en spännande dag i Alingsås som jag hade sett fram emot på söndag. Fick bara inse nånstans att med timmarna sömn jag har i kroppen och hur illa jag far av resande just nu så var idén till slut… inget bra. Johan är dessutom i Boden och att vi skulle vara så i varsin ände av landet kände jag mig inte så pigg på insåg jag. Vem vet vad som händer nuförtiden liksom. Men jag deppar över att hoppa av och hoppas jag får en ny chans, vill hemskt gärna besöka Alingsås vid tillfälle.

Det är väl nåt smått obstinat i mig som känner ett behov av att liksom jobba så mycket jag orkar nån vecka till. Gillar det och är glad för möjligheterna. Tacksam till alla de som väljer att tro på mig och tycka jag har nåt att komma med.

Nu ska jag lyssna igenom min fantastiska lista hits från kristna artister till måndagskväll!

 • http://twitter.com/EmilJonzon Emil Jonzon

  Är nyfiken på din föreläsning om ”kristen musik”. Vad gör du mer än att spela dina favvosar (om det nu är vad du gör)?

  • Josefine

   Oh, sent svar, förlåt!
   Hela grejen med ”kristen musik” är att jag är tveksam om begreppet borde finnas alls? För att citera en polare; ”om en kristen rörmokare lägger rör, blir de rören kristna då?”. Jag tänker nog att musik i sig inte kan vara kristen men kristna (och ickekristna med för den delen) artister kan göra musik som drar oss till Gud, hjälper oss ställa frågor kring tro eller för oss till tillbedjan typ. Tänker jag. 
   På föreläsningen talade vi lite om tro som känsla, kontra tro som övertygelse, vad som är OK att lyssna på – om nåt inte är ok att lyssna på – och drog en del nutidshistoria om hur den kristna delen av musikbranschen, den som kallas Christian Contemporary Music, ser ut typ. Lite såna grejer. 

   • http://twitter.com/EmilJonzon Emil Jonzon

     Kul! Tack för glimten.

 • Nathalie

  Håller med Emil, blev också nyfiken:)