En liten låtlista

Hade en skitskojig kväll på Götabro igår. De har verkligen världens mest tålmodiga elever som låter mig dyka upp och älta musik i tre timmar. Lyx för mig!

Vi pratade om känslan i losången ibland och vad den känslan handlar om? Tror vi på Gud för att få kicken den känslan ger eller hur hittar vi en tro som går djupare? Kan vi få samma kick av andra saker och vad skiljer i så fall kickarna åt?

Vi gick igenom lite av den nutida kristna musik historien och lyssnade på hits, tittade på texter och funderade på hur de påverkar oss. Fint, helt enkelt.

Lovade att lägga ut en del av musiken här så nu kommer den.

HÄR är stora listan med lite allmänt plock. Subjektiv som bara den, massor som inte är med som skulle kunna platsa, finns ändlösa sjöar att ösa ur, men här finns mycket gött.

Sen kom ju en del artister upp under kvällen, lite random, här är lite fördjupningslistor:

HÄR är mina favorittexter av Robbie.

HÄR kan man grotta ner sig i Ingemar.

HÄR kan man lära känna Jars of Clay.

Resten får ni fylla i själva 🙂

Och må samtalet fortsätta! Hur påverkas vi av musik? Vad är viktigt? Vad är giltigt, på riktigt, värt att lyssna på? Tak för en riktigt fin kväll, Götabro!

 

Tags :
  • http://twitter.com/ettnoll Tobias Olsson

    Måste bara snabbt tipsa om att min gamla bibellärare har börjat med ”en blogg om musik och artister som är kopplade till den kristna kyrkan och tron”: http://bortomfrikyrkopopen.blogspot.se/