Amireh och Zeinab får stanna!!

Och medan vi samtalar om rasism, adventsupprop och pepparkaksgubbar kommer den bästa av nyheter! Amireh och Zeinab har äntligen fått uppehållstillstånd!

Jag har tänkt så många gånger att jag ska skriva inlägg om hur det har gått för dem, jag har hållit mig uppdaterad via Håkan och Ingemar som står dem båda nära, men alltid kommit av mig med att skriva. Det har legat viktiga datum med förhör och samtal under de senaste veckorna och vi har bett och hållit tummarna.

Nu så!! Uppehållstilstånden kom som en tidig julklapp. Läs mer på den här Facebooksidan! Den här lilla bloggen slog alla rekod under de dygn vi försökte stoppa de båda kvinnornas utvisning. Uppslutningen på flygplatsen var enorm och vi kraschade mejlservrar med alla protestmejl vi skickade. Det är så stort med alla som engagerar sig!!

Låt oss nu hoppas att vi på sikt kan få till en migrationspolitik som inte tvingar oss in i brandutryckningar hela tiden. Vi behöver en stabil modell där människor som behöver vårt skydd får det, oavsett vilket nätverk eller vilka kontakter man har. Det är en av de viktigaste frågorna Sverige står inför, tänker jag.

God Jul Amireh och Zeinab, och välkomna hem på riktigt!!

  • flashbacker

    Varför skall vi ansvara för hela världens problem? Om något så ska de hjälpas på plats, inte här i Sverige till en kostnad som är 5000% högre.

    • JosefineA

      Där har vi olika åsik kort och gott. Så länge vi ser till att resten av världen har vapen, till exempel, känns det inte heller mer än rätt att vi ser till att folk har skydd när de kommer hit. Det är ett av många argument i min värld.