Underhåller mig med drömmarna

Jag sover dåligt. Vet inte om jag har sagt det? Jag sover dåligt – inget – nada – sällan – ytligt – jag sover kass!! Så. Ska säga det minst fyra gånger i veckan de närmaste åtta åren eller så. Get used to it.

Närå… Ska snart sluta tjata. Men en rolig sak som händer när man sover dåligt är att man drömmer väldigt mycket. Eller kanske är det bara att man minns i den där ytliga sömnen. I natt fortsatte jag liksom drömma med öppna ögon. Kollade ut genom fönstret fullt medveten om att jag drömde.

Just den här natten tävlade mina två svägerskor på makens sida i nån form av vapenkamp med stora gevär. Fattade aldrig riktigt men T vann. Sen blev jag erbjuden att predika nånstans om jag lovade att hålla på i 46 minuter. Det fanns nämligen forskning på att man skulle predika så länge för att nio gånger fyra var 46 och det var bra att dela in en predikan i fyra perioder.

Annars är mina drömmar oftast ett mycket lättlöst case för psykologistudenten skulle jag tro. Så gott som varje natt för några veckor sedan lämnade Johan mig. Vi hade aldrig hunnit gifta oss, det var liksom bara nåt slags tillfälligt strul och han tröttnade. Första mornarna när han vaknade klamrade jag mig envist fast vid hans axel.  Men efter några veckor tänkte jag mest ”just, du igen, kvar idag igen”. Gissar att jag är ett skolboksexempel på gravid kvinna som håller på och ställer in sig på nya former av beroenden. Typiskt.

Men på riktigt kan snart inte ens drömmarna underhålla mig längre. Jag vill sova. Sluta vara en vandrande zombie. Inser att det börjar gå långt nu för jag orkar inte längre fejkskratta åt dåliga skämt folk drar runtomkring mig. Illa.

  • Terese

    Gillar att jag vann! Dock tveksam till vapnet och att Johan stod i mitten- funderar lite på vad det symboliserar???

    • JosefineA

      Ha ha ha… Tja du.. Vi kanske får reda ut det i jul. Det var stora vapen liksom. Och M var chanslös. Kan betyda många olika saker. Minns främst er enorma kämparglöd. Undrar vad som gjorde er så gasade 🙂