equmenia rustar Sverige!

Till gladare saker. Jag är så stolt över min arbetsplats equmenia! Min kollega Lena har – på uppdrag av vår generalsekreterare – tagit fram hur många ledare som arbetar ideellt i våra runt 420 föreningar. Statistiken blir inte helt korrekt, för alla rapporterar inte in, så i själva verket är nog siffrorna ännu bättre än de ser ut.

Men så här;

6061 stycken ledare finns med i vår verksamhet runtom i landet!

En enda enskild förening har 63 ledare!

Lilla Vännäs har själva – bara dem – 27 ledare i rörelse.

Fattar ni? All tid, allt engagemang, all kärlek som läggs ner av alla de här typerna, veka efter vecka. Det är hur stort som helst!

Och – tänk på vilken skola det är. Över 6000 – mestadels unga – människor lär sig varje år mer och mer om gott ledarskap. Om att ta ansvar. Om att ingjuta självförtroende i andra. Fatta vilken resurs för vårt land! I de jobb de går vidare till. De förtroendeposter de får. De har med sig lärdomar och värderingar som påverkar dem – och de runt omkring dem – för resten av livet.

Och alla barn och unga de möter. Alla som får ett sammanhang. Någon som ser dem. Nån som tar dem på allvar. Alla barn som får ett litet avbrott från en tuff vecka. Som lär sig saker. Tänk vad vi får vara med om.

Och allt ansvar det innebär. Alla har vi mött någon – eller själva varit den – som inte alls trivts i kyrkans gemenskap. Som inte blivit sedd eller fått komma till sin rätt. Tänk då vad vi kan vara med och påverka. Utbilda. Utrusta. Här  får vi som nationell organisation också vara med och ta vårt ansvar, ge bra verktyg och föra viktiga samtal. Vi har alla gemensamt en livsviktig uppgift!

Och vi står så långt ifrån ensamma. Våra vänner i Pingst Ung, Svenska Kyrkans Unga, EFK UNG, SAU, SALT, Unga Katoliker och resten av gänget skulle kunna presentera liknande siffror och vi skulle snabbt inse att vi är ett enormt stort gäng som vill göra det bästa vi kan för att barn och unga i Sverige ska få en trygg och bra start på livet.

Att få vara med ändå… Så skönt att se när man gått och varit lite uppgiven några dagar.

TACK alla inspirerande ledare för allt ni ger!