Siavash får stanna!!

I allt jag ligger efter med så är ju uppdateringen på de asylfall vi tillsammans har slitit för definitivt en av de mest angelägna. Vi kan ju inte bara slita för saker där och då, vi måste följa upp dem också!

Min mycket, mycket trötta dag fick just ett väldigt glädjande besked som gav energi för veckor framåt, tror jag. Minns ni Siavash? Som vi mejlade, ringde och slet för i september? Jonas Bergström meddelade just i en blogg att han har fått permanent uppehållstillstånd!! Fattar ni? Det är ju fantastiskt. Äntligen. Så tacksam för att hans familj äntligen kan leva i trygghet.

Samtidigt. Den här fördömda godtyckligheten. Ska det krävas människor på plats som skriker för att en människas liv ska få en chans till omprövning? Vad händer med alla dem ingen kämpar för?Behovet känns större än någonsin; vi måste få till förändringar i vår lagstiftning. Vi måste få ett system som fungerar. Vi måste bli ett tryggare land för människor att komma till.

Men för nu – välkommen hem Siavash!