Uppdatering om Siavash

Ok… svårt att veta exakt vad som händer men tänkte att jag ska försöka uppdatera er om det jag snappar upp. Siavash är INTE med på 15.50-planet, hurra för det! Fantastiskt med alla som engagerat sig för detta under dagen. Däremot verkar det som att han fortfarande ska ut idag, enligt polisen.

Om jag förstår uppdateringarna från dem som nu befinner sig på Arlanda för att protestera så är läget nu – strax efter klockan fyra – ungefär så här:

– Ett stort gäng har samlats på Arlanda för att protestera, däribland Siavashs familj. Framförallt försöker man att prata med resenärer som ska med plan till Iran idag och be dem att vägra åka med om Siavash förs ombord. Säkerhetsvakter och polis försöker hitta lagliga vägar att avhysa demonstranterna men har inte lyckats.

– Siavash har varit på förvaret i Märsta under dagen, för en stund sedan fördes han till ett mindre rum och fick inte längre tala i telefon. För några minuter sen kom obekräftade besked om att han nu förts från Märsta.

– Det går tre avgångar till idag som – via anknytningar – har slutdestination i Iran. Fler finns säkert om man trixar och fixar med mellanlandningarna. Mejl, samtal och protester på plats tycks onekligen sätta käppar i hjulet för avvisandet. Det köper tid. Tid behövs just nu så fortsätt.

– Jonas Bergström had just lagt upp en länk till en live bambusersändning på site twitterkonto; @bergstromjonas

Jag tvekar emellanåt inför hela aktivistgrejen, jag avskyr när man skickar glåpord mot poliser och skäller ut folk istället för att försöka få till samtal eller vädja. Men jag tror att den här dagen är livsviktig. Den här utvisningen måste stoppas. Och flera av dem jag känner till som just nu är på Arlanda är kloka, sunda typer som gör allt de kan för att på fredligt vis få till samtal med beslutsfattarna. Vi behöver vara många som sluter upp runt dem.

Fortsätt ligga på, på alla sätt du kan!!