Uppdatering 13.30 och framåt…

Ett stort gäng har samlat på Landvetter för att protestera. Enligt dem på plats har den ansvarige SAS-chefen meddelat att Lufthansa inte tänker släppa ombord kvinnorna. Om det är sant så har vi lyckats!

Det kan dock också vara en undanmanöver. Folk stannar kvar tills mer är bekräftat. Och – som sagt – att de inte åker med just det här planet innebär inte att det inte kan lyfta med ett annat. Så länge vi inte vet exakt vart Amireh och Zeinab är, så är ingenting tydligt eller klart.

14.05 Lufthansa säger på sin facebooksida att de inte är med planet! Borde vara sant, för de har inte råd förtroendemässigt att gå ut med nåt sånt. Ingemar Olsson har också köpt en biljett och checkat in på planet för att verkligen kunna se att de inte är med.

14.50 De är INTE med på planet mellan Göteborg och Frankfurt. Vi inväntar fortfarande för att se om de står kvar på passagerarlistan från Frankfurt till Teheran. I så fall kan de ha smugglats ut via Köpenhamn.

Följ uppdateringarna HÄR eller på twittertaggen #blockad

Tags :