Sammanfattar tankarna i huvudet

Sitter på kontoret och inser att jag måste gå hem för huvudet vill sprängas. Tänker att jag ska ta mig ut innan sju när larmet går.

Har ägnat dagen åt insamlingsstrategier, samtal i massor, foldrar, bokbeställningar och annat splittrat.

Har också försökt hålla mig uppdaterad i läget för Amireh och Zeinab. Får hela tiden rapporter från dem närmast kvinnorna om hur de mår och hur läget ser ut. Får ungefär lika många samtal från media som jag försöker skicka vidare till dem som vet bättre.

Undrar hur jag hamnade i detta? Jag är ju liksom inte… expert på nåt. Kan inget här, känns det som. Inser samtidigt att jag lärt mig mycket efter vägen och kan jag bidra så vill jag det.

Läget som jag förstår det just nu:

– Advokaten har idag lämnat in en ny ansökan om resning, mycket med utgångspunkt ifrån att fallet nu är så uppmärksammat att den iranska regimen alla gånger har koll vid det här laget. Migrationsverket har bestämmelser kring när det kan uppfattas som att någon konverterat på ett sånt sätt att det drabbar den sökande. Man måste väl ändå säga att detta kan uppfattas så vid det här laget…

– Amireh och Zeinab har fått ta emot besök av vänner, under helgen och idag. Under dagen idag har de också haft ett långt samtal över telefon med EU-parlamentarikern Cecilia Wikström. Delar av det samtalet har vi skickat ut i en pressrelease till media och vi hoppas det ger lite avtryck.

– Flera politiker, inte minst i Örebro, har reagerat i media under dagen idag. Det är skitbra! Detta går inte längre att ignorera. Det snurrar också på bland landets kristna ledare som för fullt slår sina kloka huvuden ihop och använder sina kontaktnät och alla trådar de har för att hjälpa till.

– På Zeinabs skola är engagemanget enormt, det samlas in namnlistor och informeras och dras i folk så mycket de kan.

– Många riksdagspolitiker har svarat på de mejl de har fått från oss som på olika vis kastat oss på tangenterna. Många svar är positiva – i bemärkelsen upprörda och engagerade – och många berättar att de gärna gör sin röst hörda i fallet. Mejla gärna de ansvariga i FB-gruppen och berätta om du har fått positiv feedback så kan de samla ihop den! På så vis slipper vi fortsätta mejlbomba dem som redan är med oss och i kan också återkoppla till dem i ett senare läge.

– En oroande sak är att Zeinab och Amireh inte tycks veta – från timme till timme – hur deras framtid ser ut. Detta är ett brott mot Dublinförordningen och om inte annat enormt inhumant. Budskapen växlar om de ska flyttas eller stanna kvar på platsen de är, vad som ska hända när och vilken hjälp de kan få. Du som ber, be att de ska få en frid i hjärtat och våga vila i att detta ska sluta gott.

– Och glöm inte att du kan vara med och stötta kampen ekonomiskt.

Jupp, det är väl vad som går att säga just nu, från den här horisonten. För uppdateringar, följ FB-sidan och ställ frågor där om du har några. Låt oss alla fortsätta engagera oss och inte släppa taget förrän Amireh och Zeinab är säkra och våra korkade lagar ändrade.

 

Skit. Hann inte ut. Var tvungen att larma av en vända. Men nu går jag härifrån.