Passagerare med civilkurage!

Ha! Ingemar Olsson har landat på Frankfurts flygplats och vi inväntar mer info. Men det visar sig att på planet från Landvetter ställde sig först en kvinna upp – och följdes sen av många andra – och sa att hon vägrade följa med om Amireh och Zeinab togs ombord. Det hade blivit en riktig manifestation. Privatpersoner som sa ifrån liksom. Jag ryser. Fantastiskt. Människomod alltså.

Vi tror nu också att den policy som Lufthansa har bör innebära att Amireh och Zeinab inte heller tas ombord flighten från Frankfurt till Teheran (om du har smugglats dit på annan väg). Vi bör alltså ha stoppat utvisning för idag (med gemensamma krafter, ett klokt flygbolag och många människors raka ryggars hjälp). Men informationen flödar åt olika håll. Mer kommer!

17:22: Enligt Ingemar står Amireh och Zeinab INTE längre med på passagerarlistan från Frankfurt! För idag tycks aktionerna ha lyckats! Vi vet dock fortfarande inte vart de befinner sig just nu.

 • Ann-Marie Naulén Lundin

  Tack för infon. Jag jobbar på den skola Z går på(elevhälsan) och har därför med stor oro följ henne under länger tid samt haft daglig mailkontaktmed Ingemar O.Här har varit ett stort engagemang bland hennes klasskamrater( namninsamling) och många andra elever och personal, därför är det jättebra med all saklig iformation som går att få för att delge ungdomarna nästa vecka. Varma hälsningar Ann-Marie Naulén Lundin

  • JosefineA

   Ann-Marie!! Jag har så stor beundran för ert engagemang. Vilket fantastiskt arbete ni gör och har gjort. Jag hoppas att ni snart har er elev tillbaka där hon ska vara igen!
   Allt gott till alla er som sliter!

 • Tina Linnéusson

  Jag älskar när människor kan hjälpa till!!! UNDERBART! Jag hoppas verkligen de får komma tillbaka till Sverige!! Nu kommer en liten tår. 😉