Mejlaktion! Gör och sprid nu!!

Oavsett om du kan ta dig till Landvetter och protestera eller inte så kan du göra något för att vara med och stoppa utvisningen av Amireh och Zeinab imorgon.

Ring, mejla och twittra till SAS som är ansvariga för Lufthansas flygningar på Landvetter samt till Lufthansas personal. Låt dem veta att det är allvar och bråttom.

Du kan formulera dina mejl och samtal hur du vill, nedan finns ett förslag. Din röst gör skillnad!

Adresser att använda:

UPPDATERING: Samtliga SAS-adresser studsar nu! Så koncentrera er på Lufthansa, Swedavia, Twitter, telefon och Facebook. Läs mer uppdateringar HÄR.

Lufthansa Country Manager Sweden Rolf Carlsson rolf.carlsson@dlh.de
Lufthansa Manager Flight Operations Thomas Broberg
Tel: +46734475724 thomas.broberg@dlh.de
Det är SAS som jobbar åt Lufthansa på Landvetter. Därför är det viktigt att även vända sig till dem.
SAS Trafikkontor 794 2031/38
Stationschef Göran Jäverbrink 0709-442270
SAS biljettkontor Landvetter 031 794 20 21
Mailadresser till SAS-anställda på Landvetter:
lena.gustafsson@sas.se, ulf.ramstedt@sas.se, glenn.malmberg@sas.se, kerstin.karrlind@sas.se, ewy.eduards@sas.se, hakan.tropp@sas.se, thomas.landen@sas.se, goran.javerbrink@sas.se
Både SAS och Lufthansa finns på Twitter: @Lufthansa (engelskspråkig) och @sas

UPPDATERING; Två adresser till, till ansvariga på flygplatsen:

paula.svanquist@swedavia.se

tomas.eriksen@swedavia.se

Förslag på mejl:

Hej,

Fredag den 14 september 14.40 lyfter flight LH817 från Landvetter med destination Frankfurt. Med detta plan planerar gränspolisen att deportera Amireh Alirezai och hennes dotter Zeinab Zawar, 19 år, för vidare transport till Teheran.

För fyra år sedan flydde de från Iran till Sverige efter att Amireh anklagades för otrohet och dömts till döden. Men varken Migrationsverket eller Migrationsdomstolen har trott på deras berättelse och nekat dem asyl. Under sin tid i Sverige har de dessutom konverterat från islam till kristendomen, något som i Iran också kan leda till dödsstraff. Kvinnornas advokat, Per Gisslén, har överklagat fallet och hoppas nu på att Europadomstolen ska göra en annan bedömning än de svenska myndigheterna.

Åtminstone i väntan på att Europadomstolen uttalat sig bör Amireh och Zeinab få stanna i Sverige. Migrationsverket har tidigare gjort felbedömningar och avvisat människor som försvunnit, torterats och avrättats.

Ni kan ta ställning mot detta! Många anställda inom transportsektorn har redan anslutit sig till ett fackligt upprop där de vägrar delta i tvångsutvisningar, http://www.ka.se/index.cfm?c=102789 och hela transportföretag har gjort samma sak, se http://ajour.se/inga-fler-tvangsutvisningar-for-bjorks-buss-ab/ Jag hoppas verkligen att ni på Lufthansa gör likadant och inte skadar ert rykte genom att medverka till att utsätta Amireh och Zeinab för livsfara.

Med vänlig hälsning,
Förnamn Efternamn

 • Viktor Paulsson

  Fick just tillbaks ett felmeddelande att de flesta av SAS-epostadresserna inte stämde ?

  • JosefineA

   Vi jobbar med feladresserna, de kan vara fulla helt enkelt, många fler än ”vanligt” har hakat… Men vi kollar och återkommer om vi hittar!

 • Viktor

  men dessa verkar komma fram:glenn.malmberg@sas.se
  hakan.tropp@sas.se
  thomas.landen@sas.se

  • JosefineA

   TACK!

 • http://www.facebook.com/jerlerup Torbjörn Jerlerup

  Här är två mailadresser till. Informationsansvarige på flygplatsen och koordinatorn.

  http://www.swedavia.se/landvetter/om-goteborg-landvetter-airport/for-press/ 

  Det kan vara en idé att skicka en kopia till dem. Samt givetvis en CC till nyhetstips@gp.se