Har du saker över?

En av de fina sakerna med att plötsligt upptäcka att man är engagerad i saker är att man får en massa nya vänner. Om du läst den här bloggen det allra minsta under det här året så har du inte missat historien om #pastorjean. Esther och Jean Kabuidibuidi och deras tre barn (fem, tre och ett år gamla) har blivit goda vänner till oss som under några dramatiska vintermånader slet för att Jean skulle få stanna i Sverige och för att Esther och hennes barn – som är födda här – skulle få uppehållstillstånd.

Sedan en tid tillbaka är hela familjen trygg här i Sverige, Esther och barnen har uppehållstillstånd, Jean har arbetstillstånd och en anställning i Elimkyrkan. Nästa steg är förstås för barnen att komma igång med skola och förskola och för Esther att komma igång med jobb och svenskastudier. Ni skulle se hennes blick när hon talar om hur mycket hon längtar efter att jobba 🙂

Ett viktigt steg till att få livet att funka är att ha nånstans att bo. Familjen har bott inneboende med andra familjer under så gott som hela barnens liv. Men nu!! Med god hjälp av vår gemensamma vän Maria har familjen fått en lägenhet i Tumba! Äntligen en normal vardag för dem, med jobb, förskola, utrymmen att leka och läsa. Famljen kommer att bo i en trea, som är delvis möblerad, men då de kom hit med tomma händer så behöver de fortfarande en hel del.

Och det är där du kommer in! Har du saker över? Jean, Esther och Maria har satt ihop en lista på vad familjen behöver och vi tänker att vi med enkla medel snabbt kan få ihop detta tillsammans, eller hur?

Here we go:
Dubbelsäng
Våningssäng
Spjälsäng
Tv
Tv-bänk
Mattor
Tallrikar
Djupa tallrikar
Glas
Bestick
Muggar
Skålar
Skrivare
Lakan
Gardiner
Blommor
Mikro
Har du något av detta som du kan avvara? Vi börjar samla nu och familjen kommer att kunna ta emot sakerna i början av nästa vecka. Hör av dig till Maria (maria.furusand@elimkyrkan.org) om du har saker du vill bidra med! Hon har också koll på hur det lättast ordnas med det praktiska.
Kom igen nu! Tillsammans fixar vi detta eller hur?

UPPDATERING: fick just sms från Maria som var överväldigad av alla mejl hittills!! Underbara människor. Fortsätt skicka och sprida så löser vi detta tillsammans!

Tags :
 • http://mattlo.se/ mattlo

  Å, jag vill gärna bidra med växter om ingen som ska dit med annat ändå har 🙂

  • JosefineA

   JA! Du är ju experten på det! Ska kolla med Maria om nån ”ändå tar med” men jag tycker det låter strålande!

  • Maria Furusand

   Dina växter är så välkomna!