Du hinner förändra en familjs liv innan lunch!

Ok. Kom igen. Vi har ett par timmar på oss. Våra fantastiska svenska myndigheter ska utvisa en man till Iran klockan 15.50 i eftermiddag, med ett reguljärplan. Utvisningar sker ofta på detta vis, så inget konstigt i det egentligen.

Men just den här mannen – Siavash –  ska utvisas till sitt hemland Iran där han varit politiskt aktivt och därför tvingats fly med fara för sitt liv.

Som om det inte räckte har han konverterat till kristendomen – vilket är belagt med dödsstraff i Iran – vilket svenska myndigheter mycket väl känner till.

Som om det inte räckte sliter man honom från hans fru och hans två barn som hux flux förlorar sin make och pappa.

Som om det inte räckte så är mamman i familjen sjuk i cancer och kan inte ta hand om sina barn. Familjen har skickat intyg från skolor och sjukvård om att mamman faktiskt inte är kapabel att ta hand om sin familj i nuläget. Detta gör utvisningen till ett brott mot FNs barnkonvention.

Hörrni. Det räcker med såna här skithistorier nu. Blir så trött. Men just den här ska vi kunna stoppa. Innan lunch – eller på din lunchrast om det är din första chans – gör en eller flera av dessa saker.

Ring Qatar Airways på 08 – 402 00 80. Det gäller deras flight från Arlanda 15.50. Be dem att inte låta Siavash stiga ombord på planet.

Mejla Qatar Airways på nordicgroups@no.qatarairways.com med samma budskap.

Twittra på @QatarAirways

Vet du någon som befinner sig på eller i närheten av Arlanda så be dem att prata med passagerarna som ska med planet, be dem vägra åka med om Siavash släpps ombord.

Läs Jonas Bergströms inlägg om detta HÄR. Han har dragit igång oss alla (än en gång) och sitter på mest info och fler nummer och adresser. Kom igen – ignorera inte detta nu. Vi kan göra skillnad. Ett mejl eller ett telefonsamtal hinner du med. Och sprid till alla du känner.