Bloggtips och varma samtal

En av de bästa sakerna med Frizon är spontanmötena utanför Sion på fredagen och lördagen. Det första och största kaoset har liksom lagt sig och alla involverade börjar sänka tempot något. Om man slår sig ner vid ett fikabord mellan Sioncafét och festivalbyrån kan man då ge sig den på att ganska snart har man en udda samling typer runt sig som också liksom vandrat runt lite planlöst på området och nu behöver kaffe. Oftast är det de liiiiite äldre typerna. De som struntar lite i fotbollsturneringen och segwayturerna och gärna passar på att ta ett av alla de där samtalen som man liksom bara önskar man kunde få till resten av året.

För Frizon är ju inte bara ett stort utbud av seminarier, konserter och upplevelser. Det är också ett utbud av alla de där människorna som jag följer i bloggar och på twitter under året. Som jag utbyter flyktiga tankar med och önskar att jag någon gång skulle få bjuda på kaffe.

Ett av de där fina spontansamtalen fick jag ha med Lisa Fredlund och Anna-Carin Abrahamsson (snart kommer det gå att länka till Anna-Carins blogg, hon ska bara börja blogga först…). Vi pratade om integritet, om att förstå vem man är och vilka man påverkar och våga se sin roll som ledare i kyrkan – och därmed med viss makt (Både Lisa och Anna-Carin är pastorer). Vi pratade om förebildsperspektivet och om gränssättningar.

Jag tycker om Lisas blogg. Hennes perspektiv och bilder utmanar mig och ger mig nya vinklar att se på saker. Hon tillhör en ung generation pastorer som liksom – tycks det  – vägrar att bara per automatik falla in i den traditionella roll som en pastor ska ha. Hon formar sin tjänst och det hon gör med fingertoppskänsla och klokskap. Blandar högt och lågt. Skapar helhet. Jag gillar helt enkelt.

Ta och upptäck Lisas sida om du inte gjort det redan! Börja med hennes inlägg om konstverket hon – och en väldig massa andra – var med och skapade under en av Frizons gudstjänster. Om det kan du läsa HÄR.

Tack fina kvinnor för samtal som ger mersmak!

  • http://litenlisa.blogspot.com/ Lisa fredlund

    🙂 ja tack för ett bra samtal! fint va de! 

    • JosefineA

      Mycket fint! Mer sånt. Du är klok