Världens barn

 

Det händer ju så mycket roligt i tillvaron ibland att man inte riktigt hänger med i faggorna själv. Kom just på att jag inte berättat om mitt roliga uppdrag för Världens Barn i sommar och höst. Jag kommer att vara regionsamordnare för alla insamlingssatsningar man gör i Örebro och jag kommer att arbeta en del med musiksatsningar runtom i Stockholm.

12 organisationer samarbetar i Världens Barn i år och i vanlig ordning blir det förstås också en stor gala på tv och Radiohjälpen kommer att uppmärksamma det på många vis. Men allra mest handlar det om lokala ideella som satsar tid och energi för att på olika sätt samla in pengar till barn som behöver det. Det är fantastiskt att se hur gärna människor lägger av sin kraft på andra. Gör mig glad.

Är du musiker? Lärare på en skola? Engagerad i en syjunta? Har barn som går på gymnastik? Det finns tusen sätt att engagera sig för de här insamlingarna. Och det är roligt! Läs mer HÄR och hör sen av dig så kommer vi på bra idéer ihop!

Just nu letar jag lite speciellt efter föreställningar, konserter och utställningar som kan tänka sig att ta en entré till förmån för Världens Barn och efter skolor som är intresserade av att engagera sig och lära sig mer om mänskliga rättigheter och så på kuppen.

Eller – kanske är du företagare och vill ge Världens Barns fina Novellsamling till kunder eller medarbetare som julklapp? Lysande idé helt enkelt.

Vi hörs helt enkelt!

 • http://helapingsten.wordpress.com/ Micael Grenholm

  Underbart! Gud välsigne dig!

  • JosefineA

   Tack!! 🙂

 • Lisa Asgrim

  Jag tycker att det låter jätteintressant. Jag skulle gärna inleda hösten med ett mänskliga rättighetersprojekt. Är det för sent då?

  • JosefineA

   Inte ett dugg för sent!! Vore skitkul! Låt oss återkomma i frågan! Kram

 • Pingback: Året som gick – lugnet i hjärtat — Josefine Arenius