Jag ska låna ut min blogg!

Jag fick en idé igår. Alltså, jag känner ju inte igen mig i den där offerrollen jag ofta får som kvinna. Den där att jag inte skulle tillfrågas lika mycket eller så. Jag tycker att jag får frågor! Jag tycker att jag får vara med. Och jag tycker att jag har varit med och skapat sammanhang där andra får plats. Det är från djupet av mitt hjärta min förhoppning.

Sen inser jag sekunden efter att man kanske kan anklaga mig för att syssla med ”manlig retorik” (jag har alltid uttryckt mig och socialiserat mer som det hävdas är generaliserande manligt än kvinnligt) och att det skulle gett mig förtur. Man kan mena att jag har nån gen som inte är gjord för att vänta tills nån frågar. Eller berätta för mig att jag inte inser att jag har silversked i mun eller nåt. Kanske har jag haft mycket tur. Kanske tycker nån att jag har haft rätt efternamn eller vuxit upp i rätt församling. Kanske har jag en trivsam ”mittifållan”-teologi som passar på många platser.

Så jag vill höra fler röster! Har mejlat ett gäng kvinnor som jag ser upp till och som jag vet har saker att komma med. Den yngsta fyller snart femton. Den äldsta är nog några år och fyrtio. Några är talare, några arrangörer, några pastorer, några inofficiella ledare i sina sammanhang. Jag har bett dem skriva. Ett gäng har redan hakat, några tänker, några fick mejl för fem minuter sen.

Jag har försökt att inte mejla dem som ”tycker som jag”. Och jag vet att jag missat massor, har inte gått igenom några listor alls. Så vill du vara med? Hör av dig!! Jag tänker helt enkelt dra igång en liten serie av gästbloggning och länkning. Jag vet att detta inte är världens största blogg men vi har i varje fall några hundra öron om dagen och då kan vi väl med gemensamma krafter göra vår röst hörd, tänker jag. Och samtala ihop om saken!

Haka på vetja!

 

  • Emma-linderoth

    Alltså jag måste även tillägga detta; jag tror absolut att kvinnor får frågan om att tala osv.. Men frågan är varför säger kvinnor nej? Tror dom inte på sig själv? Osäkra? Har killar bättre självförtroende? 

    • JosefineA

      Ja, jag tror det är den nöten vi måste knäcka! Varför sägs det nej? Jag vet inte svaret riktigt… Klurar vidare