Jag vill ha en egen frubeskrivningsblogg

Jag hittade den HÄR igår. Satt och surfade runt på begrepp om starka ledare, bland annat, och stötte på både ros och ris kring pastorn Mark Driscoll och församlingen Mars Hill. Jag kan säkert ha en massa åsikter om det (utan att förvåna någon) men det jag tyckte var roligast var ändå att hitta den här sidan som helt enkelt är en bloggpost där han berättar om sin fru. Många har visst undrat hur hon är så nu har han skrivit en lista. Ett litet utdrag:

– She’s the best mom ever. Seriously, she is 100% devoted to our kids, home, and family. The kids adore her. 

– She’s affectionate and likes to burrow into me. I’m not complaining. It’s great. 

– She likes to cook and has taught our daughter Ashley to cook, which means every meal at our house is like a gourmet feast. 

-She works hard. If you can imagine what a load it is with five kids, our life and ministry, and my complexity as the drama queen in our marriage, you can imagine how much work she has. She never complains, always serves, and sees work as worship.

– She is super healthy—into organic food, naturopathic medicine, supplements, etc. Some of her friends call her ”Dr. Grace” because she’s the one they call when they’ve got a health question. 

– She prays more than anyone I know and just trusts God to answer her prayers. And, he does.

– She really loves Mars Hill Church. She is the first member the church ever had, and to this day is the best member we have. She’s given more than any other volunteer. She hates missing a Sunday. 

Vilken fantastisk fru han har hittat! Fullkomligt lysande ju! Inte ett moln på himlen. Grattis till Mark.

Jag sa till J igår kväll att jag vill att han skriver en likadan blogg om mig. Han tyckte det var högst rimligt. Jag menar, det måste ju vara massor av människor som frågar honom hur jag egentligen är. Och så. Det är av allmänintresse.

Eftersom jag vet att han kan vara lite seg i starten så tänkte jag att jag skulle starta bloggposten åt honom så kan han fylla i sen. Känn er fria att fylla på ni också om ni vill! Tänker att han kan börja typ så här:

– Josefine är en fantastisk kvinna som håller vårt gemensamma hem rent ibland och som nu och då plockar upp sina kläder från golvet.

– Hon har lagat mat flera gånger, sist var det en halvgod kycklingröra som var tinad och upphettad i stekpanna. Jag blev så mätt så. Varje måltid är en fest hemma hos oss!

– Hon är varm och vänlig mot alla. Oftast hälsar hon på våra grannar på väg till tvättstugan, om hon inte är på dåligt humör eller pratar i telefon.

– Hon kommer alltid ihåg att hänga mina skjortor när hon tvättat dem, däremot är det inte säkert att hon vecklat ut de uppkavlade ärmarna. Men hon gör vad hon kan och ser det som en välgärning och ett sätt att upphöja den allsmäktige.

– Hon låter alltid mig gå upp tidigare och göra frukost, så hon får sova/ twittra/ nöjessurfa/ kolla mejlen lite till. Vilken välsignelse.

– Hon är rätt så klängig nästan jämnt. Jag klagar inte. Om det inte är folk runtomkring.

– Hon ber ibland. Om hon inte glömmer bort det. Eller jag hinner somna.

– Hon jobbar hårt. Och är alltid, alltid glad när hon jobbar (om det inte går dåligt). Och tänk er vad jobbigt det blir med en 45kvadratslya och mig som är den rationelle och trygge i förhållandet. Hon klagar då aldrig (bara på bristen på utrymme). Hon jobbar bättre än de flesta andra då hon lyckas få saker gjorda samtidigt som TVn går i bakgrunden (i varje fall hävdar hon det).

– Hon är enormt hälsosam. Har varit på gym flera gånger och har vitaminburkar i köksskåpen.

– Hon har inga problem med att låta mig försörja henne så hon kan greja med sina små saker hon håller på med. Det är en riktig kvinna det!

Vad tro ni? En bra början? Jag ser verkligen fram emot att läsa resultatet som den hängivna, beundrande hustru jag lär mig att vara.

 

 

 • Ingrid Erenmalm

  En underbar ”tummen i ögat” på det amerikanska superkvinnoidealet! 🙂 Heja dig!

  • http://www.josefinearenius.se Josefine

   Ha ha tack fina du! Kunde inte låta bli…

  • http://www.josefinearenius.se/ Josefine

   Ha ha tack. Jag kunde inte låta bli… 

 • Karin H

  Klockrent!

 • Linnea Aberg

  haha, jag älskar’t! 

 • Karin Davidsson

  I like it. Eller Gilla kanske det heter. Bra förstakontakt med din blogg, jag skall kolla mer!

  • http://www.josefinearenius.se/ Josefine

   Roligt att höra, Karin. Tack! Varmt välkommen tillbaka!