G R U N D L U R A D E

I duschen i morse funderade jag på en blogg jag skulle skriva idag på morgonen. Om hur det gick bra i natt. Om hur arg jag var. Med frågan om hur mycket tid vi hade köpt oss.

Nu blir det inte så (jag skakar, så skiter i om det blir fel och konstigt). På morgonen började det gå rykten om att ingen fortfarande hört från Jean. Om att ett plan fått landningstilsstånd i Kongo och skulle ha lyft från Skavsta igår. Vi satte oss några stycken över Twitter och försökte bena i allt. Ringa runt.

Plötsligt fick jag ytterliga ett mess i telefon bland alla massor av andra som snurrar in just nu. Det stod så här.

Jag är i Kongo nu. På fliggplat control, men mycket trakaserie. Jag väntar att komma fri

Kastade telefonen ifrån mig. Blev för verkligt. Jean sitter på en flygplats i Kongo. Rädd för sitt liv. Ditkörd av Sverige. Och vi blev grundlurade igår. Han var tillbaka i Flen. En stund. Sen tog de honom igen. Han åkte till Kongo. Hela tiden på väg dit. Medan jag sov. Lättad.

Hade vi fått veta… Vi hade kunnat ha folk snabbare där som mötte honom, vi hade kunnat skrika lite högre… Vi hade kunnat… jag vet inte. Men jag vet att det som hände i natt var olagligt. Hans advokat visste inget. Det fanns ingen observatör på planet.

Jag undrar om hans familj vet. Vart de finns. Om de har människor runt sig som bryr sig. Om någon håller om dem. Om det är deras tur nu.

När vi var i Förvaltningsrätten för ett par veckor sedan berättade en kvinna som varit vän med familjen under några år att de hade gett sin lilla flicka namnet Princess. Prinsessa. Just igår kändes det väldigt, väldigt ironiskt på nåt vis.

Gud.

UPPDATERAT: Vi försöker reda ut vad som faktiskt hände i natt. Tydligen var han tillbaka i Flen en sväng. Hur många gånger får man ge och ta ifrån en människa hoppet samma dag? Vi återkommer med mer info när det klarnar.

UPPDATERAT 2: Stefan Swärd fick just sms från Jean. Svenska polisen viftar med dollarsedlar framför kongolesiska gränspolisen för att de ska kunna få lämna honom säkert i deras förvar. Blir vansinnig!!

Tags :
  • http://helapingsten.wordpress.com micael grenholm

    Tror det är för drastiskt att säga att han inte var tillbaka i Flen. det är möjligt att han var det men fördes bort på nytt.

  • http://www.josefinearenius.se Josefine

    Jepp! Uppdaterat. Tack.

  • Helen Å

    ”säkert i deras förvar” jomen tjena…! Förvar, absolut! Säkert? Förmodligen inte! 🙁