Två på samma gång

Just i detta nu pågår demonstrationer i Märsta och på Arlanda. Den kongolesiske pastorn Jean ska utvisas mot en ganska säker avrättning idag. Bäst uppdaterad blir du via Stefan Swärd. Har du möjlighet att åka dit och vara på plats så åk! Annars, mejla Migrationsverket, ring alla mediakontakter du har!

Samtidigt ämnar Sverige sätta 91-åriga dementa Ganna på ett plan till Ukraina där hon inte känner någon. Aftobladet rapporterar. Jag förstår att de som sitter på Migrationsverket och avgör människors öde har världens svåraste jobb. Jag förstår också att det blir svårt att ändra varje beslut som får mediauppmärksamhet för då… ja, då verkar man väl rätt velig som myndighet kort och gott. Men de här två fallen? På riktigt? Kom igen Sverige!

Och faranmed två fall på samma dag… Jag kommer ihåg när Moder Teresa dog. Det gick nästan obemärkt förbi. För att prinsssan Diana dog samma vecka. Det ena tog ut det andra på nåt vis. Prinsessan mer glamorös än nunnan.

Hoppas våra huvuden och hjärtan hinner med två historier idag. Tar sig tid att slåss för båda.

Gör nåt. Vadhelst du kan. Nu.

Tags :