Min första ickesemester

Så kom första sommaren som egenföretagare på heltid. Sitter och sneglar ut på mannen i trädgården där han sitter med en bok i solen. Själv sitter jag inomhus – vid hans morfars köksbord – visserligen iförd blommig klänning men ändå med en nästan panikartad känsla efter ryggraden. Jag ska både njuta sommar och bli färdig med en översättning jag ligger efter med. Jag må vara i den idylliska övärlden men jobbet väntar inte.

Och sakta går det upp för mig. Jag har ingen semester i år. Ingen semesterersättning. Ingen som tänker lite extra på mig och tycker jag ska vara ledig.

Så kan det gå. Det onda med det goda. Jag ångrar mig inte en sekund. Men frågan är om jag inte tar en paus ändå. Grabbar tag i närmaste tidning och joinar honom där i trädgårdsmöblerna. LITE ledigt måste jag väl få ta? Fast om sanningen ska fram… problemet är nog att jag unnar mig just det lite väl ofta, därav paniken efter ryggen när det väl gäller, kanske…

  • Daniel Råsberg

    det är dags att du skriver nåt väldigt bra om Jars of Clay. ! Trevlig sommar
    Vänlig hälsningar Daniel Råsberg, Belgrad

  • http://www.josefinearenius.se Josefine

    Ha ha sent jag svarar… Ska försöka… Just nu försöker jag hitta ett sätt att få in dem i en vigsel..