Hej då för nu, Fyrke

Fyrke igen…

Jag har – mer än en gång – funderat över hur vist det är av mig att lansera ett nytt företag och diskutera inomkyrklig samtalston på samma ställe. Men allt är ju jag så då får det väl bli så.. 🙂

Samtalet tycks vara på väg att samlas ihop och avslutas. Det tror jag är sunt. Jag har skrivit en sista, väldigt lång, kommentar på Swärds blogg. Det får bli min avslutning. Tack till alla er som hakat på. Hoppas vi går starkare ur detta.

 • Stefan Swärd

  Hej Josefine,
  Att jag länkar till ett långt blogginlägg betyder inte att jag ställer upp på varje mening som sägs i blogginlägget. Eftersom jag har fått extremt mycket kritik i denna debatt så kände jag behov av att länka till ett blogginlägg som både försvarar mig och begriper vad jag försöker säga, det är inte så vanligt. Jag tyckte dock att Mikael Karlendal hade en viktig poäng när han försökte visa att Jonas Lundströms ursprungliga blogginlägg inte handlat om öppet samtalsklimat i allmänhet, utan det handlar om ett öppet samtalsklimat där man kan ifrågasätta grundläggande kristna doktriner. Jag och Karlendal är helt överens om hur man ska tolka Lundströms text. Det vara bara det jag ville säga, jag beklagar att det fanns negativa omdömen om dig i texten, dessa ställer jag mig inte alls bakom.

  hälsningar
  Stefan Swärd

 • http://www.josefinearenius.se Josefine

  Jag är med dig Stefan! Tack för förtydligande även här.
  Hoppas vi båda får lite vila i vårsolen så ses vi inom kort!
  Önskar dig allt det goda,
  Josefine