Vilka ledare vill vi ha?

Fick ett ryck och gav mig in i samtalet om ledarskap i församlingar och samfund. Skrivit en debattartikel i dagens Dagen som går att läsa HÄR.

Svårt att skriva debattartiklar, upptäckte jag. Att hitta rätt ton och avstamp liksom. Men jag tänker att det viktigaste är att samtalen går igång och att vi får se saker hända på allvar. För samtal som inte blir konstruktiva och skapar handling blir ju bara en massa harvande. Förstås.

Så – jag tänkte att jag läggar artikeln i en bloggpost så kan det ge möjlighet för lite samtal om man så vill. Kommentera eller mejla! (Folk tycks fortfarande ha en förkärlek till mejlandet i det här sammanhanget.) Vad vill du? Vad ser du framåt? Vad drömmer du om för svenska samfund i framtiden?

Trevlig helg! Nu beger jag mig till den vackraste av städer.

  • emmeli

    Du skriver alltid så bra och insiktsfullt och jag känner så väl igen mig även om jag inte lever och verkar i den kristna världen. Men jag brottas i mitt liv och mina organisationer med samma problem och diskussioner och där viljan att förändras kanske mest uttrycks i ord, för när det kommer till att förverkliga ordet faller det allt för oftas platt och det fortsätts precis som förr. Och så tappar vi den drivkraft och passion hos det unga ledarskapet.
    Tänker ta mig med din debatt till där jag verkar.

  • http://arenius.swedmedia.se Josefine

    Emmeli. Vilken fantastisk uppmuntrare du är. Och jo, jag tror att dte ser likadant ut i alla typer av organisationer. Inte minst i de fall vi har mycket att göra med ideella krafter.

    Tack för att du vill tänka ihop med mig! Och jag vet att du betyder så stört mycket där du finns, vi kan lära oss massor av varandra!!