Släpp in kylan i plånboken

Jag är inte gjord för den här sabla kylan. Ser ingen charm nånstans. Vill inte åka skridskor, skidor, pulka… Funderar på att ansöka om att få jobba hemifrån och bunkra upp för att slippa gå ut alls.

Inne är i och för sig inte mycket bättre. Satte just min gasugn på högsta värme och drog på alla plattor och lät värmen läcka i köket. Fick upp temperaturen till strax över 17 grader. Resten av lägenheten är dock fortfarande under 16. Gör mig sur. Minst sagt.

När jag nyss stod vid ugnen och värmde fötterna slog det mig, den där klassikern, att man ju har det rätt bra. Och att andra har det så mycket sämre. Så bestämde mig i stående stund för att öppna plånboken lite. Jag måste ju inte vara utomhus. Kan bara tänka mig hur den som är hemlös har det just nu. Jag är kass på att öppna plånboken. Helt ohelig i detta. Så jag tänkte att det var bäst att passa på när andan föll på. Och nu vill jag peppa dig med.

Surfade till Frälsningsarméns hemsida, eftersom jag gjort det förr och har stort förtroende för dem när det kommer till att hjälpa samhällets utsatta. Har vänner som jobbar där som gör ett bra jobb och läser ständigt goda saker. Det första jag hittade var den här artikeln om en man som frivilligt levt som hemlös för att kunna berätta om det. Läs. Får en att inse att det handlar om så långt mycket mer än pengar. Utmaningen är så mycket större, även för mig som liten privatperson, än att öppna plånboken för en tillfällig köldnyck. Det kräver en hel attitydomvändning. Och sen surfade jag mig fram till den här sidan där jag lätt kunde bli av med en peng. Den här gången fick mitt privata företag sponsra, nästa gång blir det väl jag själv (skönt att vara samma person som sitt företag liksom).

Ville, så opretto jag kan, bara peppa dig att göra detsamma. Åtminstone om ditt hem är minst sexton grader varmt.