Banal eller pretto?

Jag har ett litet problem med min egen Internetaktivitet på nåt vis. Har grubblat rätt mycket på det sista veckorna. Jag känner mig så galet ofta väldigt, väldigt pretentiös. Jag intalar mig att det är ok här, bloggen ligger ändå på mitt arbetes hemsida och jag förväntas väl liksom ha tänkt nåt. Men ibland tänker jag att jag liksom måste upplevas som hög på funderingar och analyser när jag egentligen mest vill kolla Gossip Girl och pilla mig i naveln.

Å andra sidan – sen sen tar jag en vända runt de goda teologernas bloggar. De är män nästan allihop. Har skägg. Eller åtminstone glasögon. Och de skriver djupa insiktfulla klokskaper som får mig att tänka att allt det jag skriver är bara galet banalt. De lyckas sammanfatta stora vackra funderingar i precis lagom mängd ord.

Och sen tänker jag att jag ju vet att jag inte måste jämföra. Att jag vet att jag får vara både och. Och att jag nog får tipsa om sjukt bra debattinlägg på en facebooksida fylld av fikaberättelser och väderuppdateringar. Och att jag får lägga in den här låten från ev de artister jag tror mest på inför 2010 nedanför det här meningslösa inlägget i en annars ibland lite överpretto blogg.

Trevlig helg!

Tags :
 • http://rissnekyrkan.wordpress.com Magnus

  hmmm… men som varandes teolog, man, med skägg så surfar jag gärna in på din sida och läser kloka insiktsfulla inlägg och låter mig inspireras. Pretto blogg? Näe Inspirerande? Ja.
  / Magnus

 • http://www.thisismycupoftea.blogspot.com Ellinor Oredsson

  Ojojoj, vad jag har längtat efter din blogg.
  Här är mycket att hämta – yes!!

  Du är så himla klok.
  Återkommer
  Ellinor

 • http://arenius.swedmedia.se Josefine

  Ha ha tack Magnus, så vänligt! Glad blir jag ju.

  Och Ellinor – det var värst! Vilken trevnad. Tack. Du är så välkommen att återkomma.