Jarsvecka; Blood:Water Mission

Det är ju jultider. Givartider. Här kommer mitt bästa sista-minuten-tips. Ge bort ett vattenfilter! Jars of Clay (som jag just bestämt mig för att ge en hel bloggvecka till) har en egen organisation som heter Blood:Water Mission. Efter åtskilliga resor i södra Afrika kände Dan Haseltine och resten av bandet behovet av att göra nåt vettigare än att ”bara” sjung på en benefit nu och då. De började med tanken på att vara med och bygga 1000 brunnar för människor utan rent vatten. Sen har det bara fortsatt. De är långa gångmarscher där de samlar in pengar, i våras drack de bara vatten som dryck och sparade alla pengar de ”tjänade” på att inte dricka kaffe, läsk, öl och så vidare för att ge dem vidare. Och det fina med att vara någorlunda välkänd artist är att gör de fyra gossarna en sån sak – så följer många av deras fans efter. Plötsligt har de startat en våg av folk som inte bara ger pengar, utan också uppoffrar något själva.

Jag vet. Nästan varje artist med lite självbevarelsedrift samlar in pengar på ett eller annat vis. Men jag gillar helavägen-konceptet med Jars of Clay. Det gör det inte lite grann medan de sedan åker runt i sina lyxbilar. De skapar en livsstil och inbjuder oss att vara med. Och det vill jag vara, så det så!

Så – tillbaka till julklappstipset! Här kan du köpa vattenfilter i julklapp till nån, och förbättra livet avsevärt för någon annan.

God jul!

  • daniel råsberg

    Du får alldeles för lite kommentarer angånende dit Jars of Clay initiativ.  Tack för den mänskliga välgärning det är att uppmärksamma världen på dessa människor,deras musik och intiativ, ( jag är nästan lika oreserverat positiv som du !) Daniel, Belgrad

  • http://arenius.swedmedia.se Josefine

    ha ha tack Daniel! Folk tycks läsa i varje fall, det är ju gott 🙂 och ja, jag är ett ogenerat hardcore fan. Jag har en förkärlek för kristna artister som tycks hålla hela vägen, som är människor som gör musik liksom, inte superhjältar med jetplan och överandliga leenden. Jars överträffar sig själva gång efter gång.

    Tack för kommentar och riktigt god jul!