Jobbiga frågor

Picture 12

Journalisten Simon Bynert är en av de skribenter runtomkring mig som har lättast att fånga mig med ord. Han använder språket på ett sätt jag ser alltför sällan. Framförallt ser jag det sällan i dagstidningssammannhang vilket gör att jag glädjer mig extra mycket över att han just nu finns på den fina lokaltidningen hemma, Nerikes Allehanda. Idag skrev han en helt lysande krönika om mäns våld mot kvinnor, där han satte fingret på så många saker som det liksom gör lite ont att behöva ta i. Han skrev ur sitt perpektiv som ickeslående man som vill kunna hitta konkreta sätt att hjälpa och han ställde ett gäng riktigt viktiga frågor.

Indrag återpublicerade den nyss på nätet. Ta ett par minuter och läs. Och ta med den till samtalet i husgruppen, runt köksbordet, i soffan eller på puben ikväll. Ämnet berör.

  • Emelie

    Väldigt bra artikel! Inte den blekaste om att det var så många. 3 anmälningar per dag bara i örebro?! Galet…

  • http://arenius.swedmedia.se Josefine

    mm… det är vansinne. Hur sjutton kan det få fortgå? Men jag gillar Simons vinkel. Vad ska en vanlig stackars man göra liksom? Kan tänka mig att det är lika jobbigt att vara en schysst snubbe och gå ensam hem på natten och se tjejen framför vända sig om i panik vart tredje steg, som det är att vara den där tjejen ibland.

    Simon skriver brilljant kort och gott!