Glad jag passerat 25…

Det finns saker man tänker att man inte ska kommentera för att man liksom bara.. bidrar. 

Men om du inte redan gjort det, och har ett par minuter, surfa runt på de mest välbesökta bloggarna i det här landet just nu. De flesta är skrivna av tjejer. Unga tjejer. Med fritt spelrum och dåligt självförtroende. De får extremt mycket gliringar, de är hårt mobbade och mobbar tillbaks. De stoltserar med att representera en livsstil där märkeskläder och pengar flödar och säger sekunden efter att deras bloggar är ett skådespel, att de diktar upp personen som skriver för att det är vad som förväntas. 

Borde vi inte göra nåt? Reagera på nåt vis? Kan vi bara titta på? De här tjejerna får mer och mer tidningsutrymme, de skapar nya normer. Vi kan rycka på axlarna och skratta men är dte inte egentligen väldigt väldigt… sorgligt? Har vi nån form av ansvar?