Värdskapets gåva

Ok. Dag två full av möten. Inte fullt lika roligt om jag ska vara ärlig. Det är fler med än igår. Vilket innebär att allt från igår upprepas igen. Känns så där. Men ack så många spännande människor att tala med. Lyckades avsluta mötet igår med att ställa lite frågor om än det ena, än det andra. Som hur man tänker med GLS och den yngre generation ledare som kommer, hur Willow Creek planerar att hålla sig relevanta och lite så. Verkar ha tagit skruv, har plötsligt massa folk att prata med på fikarasterna… 

 

Måste återkomma till Nancy igen, min fina värd. En del har helt enkelt värdskapets gåva. Nancy har varit enormt aktiv med att ordna events och liknande i sin församling, Willo Creek Community Church. För fem år sedan skulle hon åka till Indien för att besöka vänner där och tog då sedvanliga malariamediciner innan resan. De slog fel. Nancy fick alla biverkningar man kan få. Fortfarande, alla år senare, lider hon av kronisk värk och dubbelseende. Hon tappar balansen och orkar inte vara vaken mer än några timmar i taget. Hon har fått lägga ner alla sina tidigare engagemang och kan knappast jobba. Ändå bjuder hon in främmande människor att bo i henne hem flera gånger i månaden! Hon sitter ner med dem, äter middag med dem, köper twizzlers till dem, ber med dem och lär sig om nya kulturer. Jag är golvad! Jag orkar inte ens bjuda hem mina vänner…