Reklamavbrott

Just anlänt till Willow Creek Community Church där tre dagars möten runt Global Leadership Summit, bland annat, snart ska äga rum. Sitter i ett rum fullt av spännande människor. HIttade just ett trådlöst nätverk och passar på att skriva en rad. 

HIttade vad jag sökte igår. Twizzlers. Alltså. Tror egentligen att det mesta av svenskt godis är godare men här finns inte så mycket i godisväg. Mest färg och socker. Och då regerar Twizzlers.

Men än mer gäller reklamavbrottet den amerikanska generositeten. Vet att ämnet är uttjatat för många sen länge men generellt sätt är amerikaner fantastiska på att vara trevliga mot folk. Mina första resor hit misstolkade jag det som ytlighet. Men man inser rätt snart att det går fortfarande att skilja genuin vänskap från trivsam artighet. Och vi borde lära oss så mycket mer om det senare. 

Min fina värd Nancy frågade igår om det var nåt jag behövde. Kunde inte komma på nåt. Sa att jag skulle ta en sväng till butiken Target och spana runt och skaffa mig Twizzlers. När jag vaknade i morse låg ett och ett halvt kilo (!) Twizzlers på köksbänken. Ihop med en fin lapp med en önskan om en trevlig dag. Samt en bryggare färskbryggt kaffe (smakar utspätt te men ändå…). 

Det är så lätt att börja sin dag så. Med en okänd, men hemskt vänlig, människas små goda handlingar. Nu kan allt bara bli bra!