Hybels är igång

Jag måste släppa min projektledarhjärna de här dagarna, inser jag. Det blir en utmaning att lyssna och ta in istället för att fundera över hur vi ska lösa allt när vi själva gör GLS i Sverige i oktober. Inledningen för en stund sen här var fantastisk! Ska bli riktigt roligt att dela den med en massa folk sen hemma i Sverige. 

Nu är Hybels igång. Tydligen är det tradition att han inleder och avslutar Leadership Summit. Så här långt är jag imponerad. Jag har levt i nån form av fördom att Bill Hybels inte har sagt så supermycket nytt de senaste åren. Rätt eller fel vet jag inte. Men så här långt är dte här riktigt intressant. Han har valt att, på ett ganska personligt plan bitvis, kommentera finanskrisen och vad den inneburit för Willow Creek Community Church senaste året. 

Han inledde med snygga: 

The normal we all knew and loved has left the buiding

Och nu talar han om vad det innebär för församlingen att möta en tid av ekonomisk och andlig kris, hur vi är kyrka för varandra. Han menar att ingen kommer till kyrkan längre för att få en mild dos av Gud, människor vill antingen bli påverkade eller strunta i det. Hur möter vi de behoven? Är vi kyrka för dem som behöver oss? Och, kanske svårare, låter vi kyrkan vara kyrka när vi själva är i nöd?

Uppdatering ett par veckor senare. Här är ett klipp från en av höjdpunkterna i Hybels tal. Han är inte dum…