Förvaltarskap

Jag har inte kommit igång än med min låneportfölj på Kiva, det knäcker mig lite, måste ta tag i det. 

Men vill passa på att tipsa om en annan organisation jag älskar att vara en del av. Det amerikanska bandet Jars of Clay startade för några år sedan Blood:Water Mission. Deras första mål var att vara med och gräva 1000 brunnar i södra Afrika. Sedan starten har de utvecklats och har mer och mer projekt. Bandet hade i många år samarbetat med olika organisationer men insåg att de ville göra något själva, där de hade full kontroll över administrationskostnader och liknande. De tyckte också det var dags att kyrkan tog frågan om AIDS, rent vatten och fattigdom på allvar. Bandets sångare, Dan Haseltine, uttrycker det så här:

”Clean water is a powerful way to begin a large scale conversation about AIDS. The 1000 Wells Project is a simple campaign that has very little controversy surrounding it. It is difficult to argue whether or not a person should have clean water. It is also difficult to deny the equation: $1= clean water for 1 person for 1 year. And it is vital that the church begin to build relationships with African communities. When a well is built, a conversation is started, a relationship between the church and the community benefiting from the project begins. This is the seed of a worldview shift. This is what excites us about this project.” 

Direkt på hemsidan kan man vara med och ge till projekten på ett säkert och enkelt sätt och man kan läsa om hur arbetet fortlöper. Du blir dessutom utmanad att hänga på Jars i diverse satsningar för att bidra mer – som att bara dricka vatten och avstå från alla andra typer av vätska i 40 dagar. 

Jag vet att det finns väldigt många organisationer – både i Sverige och utomlands – som gör ett superbra jobb. Men jag har speciellt fastnat för B:WM. Jag gillar tonen. Utmaningen. Allvaret. Och ja, musiken och pojkarna i bandet också. När vi nu ändå håller på. 

 

Tags :
  • http://www.mattiaskall.se Mattias

    Men verkligen! Underbart. Älskar själv TOMS shoes just nu. De ger bort ett par skor för varje par som de säljer. Funderar på vad jag kan göra som gör den här världen lite bättre. Konkret handling kan vara så otroligt vackert!

  • http://arenius.swedmedia.se Josefine

    TOMS!!! Helt sjukt bra, har försökt få grundaren till en föreläsning i Sverige men får just nu nöja mig med att få lyssna på honom i Chicago i sommar, vilket bra koncept!

    Och jag är med dig! Säg till om du kommer på nåt bra och konkret som känns rätt så kan vi sprida det ihop! Det senaste jag hörde nu var Linas Matkasse som ger sina kunder möjlighet att skänka en kasse mat till en familj i Kenya samtidigt som de köper sin egen matkasse. Sjukt enkelt och bra ju! Kolla på: http://www.linasmatkasse.se/kenyakasse