Erfarenheten talar

Jag var för golvad för att skriva nåt om David Gergen direkt efter att han hade talat på Leadership Summit. Och sen har jag tappat bort det. Dåligt. För faktum är att jag skulle kunna peppa dig att åka på GLS bara för den här killen. När han hade talat klart sjönk mina axlar med två decimeter. Jag hade suttit på yttersta änden av stolssitsen och lyssnat tokintensivt. Killen har varit rådgivare till fyra presidenter och är nu expertkommentator på CNN. Han samtalde med Hybels, i stor ödmjukhet, om maktens baksidor och om vilka maktens män och kvinnor är. 

Det är sällan jag har blivit så golvad av erfarenhet som under den där timmen. Jag har vänner som nästan vänder i dörren om de upptäcker att talaren är en man över femtio. Och visst – vi behöver mängder av fler kvinnor och unga människor i våra talarstolar. Men få saker får mig att lyssna till så mycket spm någon – man eller kvinna – som har decennier av erfarenhet av ryggen och som ödmjukt delar med sig av sin visdom. David Gergen for president! Googla den här killen… det är värt det.