Presentation

Jag har bloggat förut. Men aldrig särskilt offentligt. Och aldrig på svenska. Jag vet inte riktigt hur man gör. Jag har bloggat i ett försök att hålla kontakten med mina vänner på andra sidan Atlanten och jag har gjort det från sidor där jag liksom redan är presenterad. Så vad vill man veta om man ska läsa någons blogg så där från ingenstans?

Ett par korta fakta:

Namn: Josefine Arenius

Är: Vi har ju en tendens i det här landet att presentera oss via vad vi gör. Det är enkelt och behändigt. Men frågan är vad man är? Jag är vän, dotter, syster, faster. Jag är en naiv anhängare av Jesus Kristus, och älskar i övrigt att ifrågasätta det mesta här i världen. Jag är inbiten medlem i Evangeliska Frikyrkan och ägnade min barndoms skollov åt att göra pappersutskick i Örebromissionens lokaler. Jag brinner för unga ledare och spenderar gärna min tid med mentorskap. Jag tror på församlingen och tillbringar just nu en massa tid åt att klura på vad vi har för uppdrag och hur det ser ut.

Gör 1: Från 14 september 2009 finns jag heltid på Swedmedia där jag ska utveckla det vi kallar Swedmedia Ledare. Redan nu jobbar jag några få preocent och då framförallt med att få ihop den svenska versionen av Global Leadership Summit i oktober. När vi får full fart kommer jag att arbeta med olika typer av ledarsatsningar, det ska bli galet roligt.

Gör 2: Förutom den nya utmaning jag är på väg in i finns jag kvar på den arbetsplats där jag varit de sista fyra åren, STARTcentrum i Örebro. Där har jag jobbat som föreläsare och projektledare och framförallt talat om ämnen som ledarskap mentorskap, självbild, konflikthantering och coacing. Typ. Det är och har varit enormt roligt men nu är det dags att gå vidare. Kommer dock vara tufft att säga adjö här i mitten av september, blivit lovad en stor fest.

Gör 3: Jag har ett eget företag vid sidan av mina andra jobb. Där samlar jag ihop det jag inte får plats med i det vanliga arbetslivet. Framförallt gör jag reklamuppdrag och en del projekledning. Skriver också lite artiklar. Företaget fick för många år sen namnet Caput. Kan förklara det nån gång, tanken är jättegod, jag lovar.

Gjorde: Jag har spelat hemskt mycket teater i livet, och hade mina första jobb i den sektorn. Sen har jag hunnit med att jobba en sväng i musikindustrin – på skivbolag och som konsertarrangör – och jag har haft en kort vända som journalist på tidningen Dagen. Sen har jag varit projektledare för Frizonfestivalen i tre år, förmodligen den bästa skola jag haft. Återkommer nog dit. Efter en del tidiga mediastudier och lite teologiläsande senare i livet tvivlar jag dock på om jag någonsin kommer återse skolbänken på riktigt.

Resten får nog komma efterhand. Men det är ju en början. Ett fack eller ett par att placera mig i för den med de behoven!

Tags :